5 KORAKOV DO IZKLESANE POSTAVE

Poletje je pred vrati in marsikdo od vas že intenzivno dela na tem, da se znebi odvečne maščobe pred skokom na morje. Tukaj je 5 ključnih napotkov, ki ti bodo pomagali na poti do izklesane postave:

 

1. Iz svojega dnevnega jedilnika črtaj vso predelano hrano, sladkor in pijačo, ki vsebuje sladkor. Zaradi predelane hrane se počutiš utrujeno, saj povzroča nihanje sladkorja v krvi. Poleg tega je tovrstna hrana visokokalorična in tako pripomore h kopičenju maščobe.

2. Jej vrsto hrane, pri kateri telo porabi kalorije že za samo prebavo, uravnava krvni sladkor in te nasiti za dlje časa. Sem spadajo beljakovine (meso, ribe, jajca), zdrave maščobe (avokado, oreščki, olivno olje) in vlaknine (zelenjava).

3. Poskrbi, da piješ zadosti tekočine! Postrezi si predvsem z naravno vodo, kateri lahko dodaš cimet, ki uravnava krvni sladkor in pospeši presnovo . Odlična izbira je tudi zeleni čaj z limono, ki je bogata z vitaminom C. Skupaj sta naravna diuretična bomba.

4. Telovadi!  Zavedaj pa se, da se slabe diete ne da pretrenirati.  Za izgubo 1 kg maščobe potrebujemo 3500 kcal deficita. Seveda pa ne glej samo na kilograme. Vedeti moraš, da 1kg telesne teže ni enak 1kg telesne maščobe.

5. Poskrbi za zadosten spanec. Priporočljivo je vsaj 8 ur. Med spanjem se naše telo regenerira. Ob pomanjkanju spanca je telo pod stresom, kar vodi do povišanja stresnega hormona kortizol, ki poleg ostalih negativnih učinkov zvišuje krvni sladkor in tako pripomore h kopičenju maščobe.

600940_239320919519460_1489707333_n

 

Avtor besedila: Naja Čorič