Dosežek 1

Prej

Potem

Intervju z dekletom, ki že nekaj časa z veseljem obiskuje moje treninge.


 

1. Zakaj si se odločila za osebnega trenerja?

Za osebnega trenerja sem se odločila na lastno željo. Pri sebi sem opazila, da so se mi začele kopičiti maščobe na delih telesa kot so trebuh, zadnjica in stegna. Pridobila sem tudi nekaj kilogramov, kljub temu, da sem povečevala fizično aktivnost in jedla manj. Neprestano sem bila lačna, utrujena, nihal mi je krvni sladkor. Kljub prebiranju literature in iskanju nasvetov pri ostalih fitneserjih, pravega recepta za dosego cilja nisem našla. Želela sem si izboljšati tako počutje kot tudi izgled.

 

2. Si bila že prej aktivna?

Da, 6x tedensko, cca 1,5-2 h dnevno. Učinek pa je bil nasproten od želenega: izčrpanost, nezadovoljstvo,  mišična masa se je pojavljala na neželenih delih telesa, delež maščobe se je povečeval. Imela sem asimetrično telesno konstrukcijo.

 

3. Kakšni so se ti zdeli treningi?

Zelo dobri. Z osebno trenerko sva na začetku treninga postavili tako kratkoročne kot tudi dolgoročne cilje. Te sva želeli doseči s kombinacijo zdrave prehrane in vadbe. Treninge je trenerka sestavljala tedensko glede na dosežene rezultate, napredek. Vaje so zelo raznolike, temeljijo na lastni teži, veliko pozornosti posvečava  pravilnosti  izvedbe gibov. Moji treningi so izrazito »žensko naravnani« s ciljem dosega  zdrave atletske, ženske postave; doseči simetrijo telesa in bikini zadnjico.

 

4. Koliko pozornosti si namenila prehrani?

Na začetku sem namenila več pozornosti, nato pa je tak način prehranjevanja (število in čas obrokov, sestava in količina hrane) postal moj način življenja. Sedaj sploh ne razmišljam več kdaj je potrebno zaužiti obrok ter kaj je potrebno jesti. Organizem se zelo hitro prilagodi takšnemu načinu prehranjevanja in vadbi. Sedaj jem takrat, ko postanem lačna, t.j. na tri ure. Posamezen obrok pa me dovolj nasiti in popolnoma zadošča mojim potrebam.

 

5. Si se kdaj pregrešila?

Na začetku se nisem pregrešila. Ko se mi je pospešil metabolizem (po cca 3-4 tednih), pa sem pričela z off obrokom, in sicer enkrat tedensko si privoščim vse kar si zaželim, ne glede na količino ali sestavo.

 

6. Si zadovoljna z rezultati?

 Z rezultati sem več kot zadovoljna. Počutim se vrhunsko tako fizično kot psihično. Zelo se mi je izboljšala samozavest. Sedaj se tako v kopalkah kot tudi v ostalih oblačilih počutim odlično. Maščobne obloge so izginile na predelih kot so trebuh zadnjica, stegna ter tudi nadlahti. Z upoštevanjem vseh nasvetov trenerke glede prehrane in vadbe sem dosegla željen cilj. Najbolj sem zadovoljna z bikini zadnjico.

 

7. Kakšno je tvoje splošno počutje?

Počutim se izvrstno. Odlično spim, čez dan  imam ogromno energije tako za delo v službi, delo doma kot tudi za trening. Z vsako dnevnimi fizičnimi in psihičnimi napori, stresom se soočam mnogo bolje. Sem občutno bolj umirjena.

 

8. Kako gledaš na nov življenjski slog?

Gre za zdrav način življenja.  Ne gre le za neko moderno dieto,  ki ima le kratkoročni učinek ali celo negativne posledice za zdravje. Tak življenjski slog bi moral imeti vsakdo.

 

9.  Kaj bi sporočila ostalim?

Vadba z Najo je namenjena vsakomur, ne glede na starost, spol. Prehrana in vadba bo individualno sestavljena.  Z njeno pomočjo boste dosegli želene cilje glede postave, obenem pa izboljšali tako fizično kot tudi psihično počutje.